Adenozin u češnjaku sprečava stvaranje krvnih ugrušaka, te time održava krvne žile zdravima i pročišćenima. Organske komponente iz češnjaka koje sadrže sumpor smanjuju razinu kolesterola i sprečavaju razvoj malignih bolesti.

Aminokiseline iz češnjaka utječu na snižavanje razine lošeg kolesterola (LDL) u plazmi, ali i povišenje zaštitnog kolesterola (HDL). Snižava razinu triglicerida, čak i pri konzumaciji hrane s visokim udjelom masti. Također, sprječava širenje krvnih žila i snižava krvni tlak za 5-10%, te održava njihovu elastičnost i smanjuje viskozitet krvi. Pozitivno djeluje na ubrzan rad srca i opskrbljivanje mišića srca krvlju poboljšavajući time srčane funkcije.

Pomaže probavi

Pospješuje probavu, rad želuca, a potiče i rad bubrega, jetre, ali i prostate. Djelotvoran je u liječenju prehlade, gripe i bronhitisa, ali i plućnih oboljenja. Odličan je izbor u smanjenju tromboze.
Herpes virusi, ali i kvasne gljive (Candida albicans) smanjuju se s njegovom redovitom konzumacijom. Znanstveno je dokazano kako redovita konzumacija većih količina češnjaka smanjuje rizik od pojave mnogih vrsta raka.

Češnjak s polja OPG-a Ivan Friščić pozitivno utječe na zdravlje vašeg organizma.