Recepti i savjeti koji sadrže češnjak

Recepti sa češnjakom

Ukiseljeni češnjak

Ukiseljeni češnjak može se konzumirati direktno iz staklenke, koristiti u salati ili za sve prave gurmane, koristiti kao začin mesu. Kiseliti češnjak vrlo je jednostavno, a rezultat su puno aromatičniji i bogatiji okusi, posebice ako ubacite dodatne začine.

Snažna Tinktura od češnjaka

Tinkture slove kao tekući alkoholni ekstrakti koji se dobivaju iz ljekovitih biljaka. Kemijski sastojci iz biljaka za pripremu tinkture koriste se za mješavine vode i alkohola, a kako bi zajedno služili kao konzervans čime se dobiva jači koncentrat.

Aromatičan i domaći namaz od češnjaka

Stvorite ukusan obrok za vas i vašu obitelj. Naš domaći češnjak u trenut vraća energiju, potiče rad srca i krvnih žila, ojačava organizam od virusa i bakterija i čini imunitet daleko jačim i otpornijim.

Zašto je češnjak odličan izbor?

Savjet+ Zašto baš češnjak?

Adenozin u češnjaku sprečava stvaranje krvnih ugrušaka, te time održava krvne žile zdravima i pročišćenima. Organske komponente iz češnjaka koje sadrže sumpor smanjuju razinu kolesterola i
sprečavaju razvoj malignih bolesti.

Zašto je češnjak odličan izbor u prehrani

Povijest obožava češnjak! Češnjak je biljka potječe iz Azije, a dijeli srodstvo s lukom, porilukom i vlascem. Češnjak su uzgajali Egipćani, Grci i Rimljani. Ublažava razne bolesti, sprečava virusne i bakterijske infekcije, artritis, bolesti dišnih puteva, ali i kardiovaskularne bolesti.

OPG IVAN FRIŠČIĆ

Češnjak hrvatskih polja.